Deniz Ulaştırma

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ NEDİR?

Bölüm mezunlarına Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği lisans diploması yanı sıra, Gemiadamı Yeterlilik Sınavı'nı başarıyla geçenlere "Uzakyol Vardiya Zabiti" gemiadamı yeterlilik belgesi verilir. Bu belge ile mezunlar ticari gemilerde Uzakyol Vardiya Zabiti yani 3. veya 4. kaptan olarak çalışabilmektedirler. Uzakyol Vardiya Zabitleri gemiadamları yönetmeliğinde belirtilen sürede deniz hizmetini sağladıktan sonra, sınavla gemiadamı yeterliliklerini yükseltip önce Uzakyol Birinci Zabit(2. Kaptan) sonra da Uzakyol Kaptanı olmaya hak kazanırlar.

Ayrıca bu bölümden mezun olanlar denizcilik şirketlerinde genel müdürlük, işletme müdürlüğü, personel müdürlüğü, güverte enspektörlüğü gibi karada işletme departmanlarında çalışabilmektedir. Ülkemizde bulunan liman devlet ve özel işletmelerinde aynı zamanda da denizcilik müsteşarlığında da yönetici olarak çalışabilmektedirler.

Bu bölüm mezunları Uzakyol Kaptanı ehliyetine sahip olanlar ilgili sınavları verdiği takdirde Kılavuz Kaptan olarak ülkemiz sularında çalışabilmektedirler. Aynı zamanda limanlarda Port State Control Officer olarak ve de Deniz Trafik Hizmetleri'nde (VTS), Deniz Trafik Operatörü(VTS Operator) olarak da çalışma imkanına sahiplerdir.

Verilen Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği eğitimi doğrultusunda gemi kiralama, brokerlık, gemi acenteciliği, marketing, klas sörveyörlüğü, gemi sigortacılığı ve diğer finansal alanlarda da mezunlarına iş olanağı vermektedir.

Meslek olarak mühendislik diplomasının yanı sıra alınan zabitlik ehliyetiyle günümüzün hem denizde hem de karada en fazla iş imkanına sahip bölümler arasındadır.







Denizcilik Ve Gemi Mühendisliği Sayfası







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder